joi, 26 ianuarie 2012

perle - ianuarie 2012

"Mami, cind mergem in excursie, acolo unde mergi prin tunel, de la cald la rece, unde sint multe tobogane?" (asta dupa replica lui de asta vara "n-am vazut in viata mea atitea tobogane!") ... Se refera la Salina Praid, unde coboram in salina si era rece.
 Concluzia: puiul vrea in vacanta!
 De ce e perla? Pentru ca e o amintire din toamna, fara sa aiba nici o legatura cu ceea ce discutam sau contexte prezente.

marți, 24 ianuarie 2012

Prima zapada in Constanta pe 2012

 Parca presimtea, caci de 1-2 saptamani, ma tot batea la cap sa mergem la munte la zapada. Pentru ca am avut diverse motive, unul mai justificat ca altul, am aminat plecarea, desi mi-as fi dorit si eu citeva zile de zapada si distractie intre fulgi.
 Si cum niciodata sa nu spui niciodata, a venit surpriza... a venit zapada la noi. Asa ca ne-am echipat corespunzator si am iesit la bloc, cu vecinii, cu mic cu mare, sa facem un om de zapada. Din neaua putina si inghetata, fara masline... n-am reusit decit o tentativa... insa placuta picilor.
 Insa asa cum e la noi iarna, de pe-o zi pe alta zapada nu mai era, luand locul gheata si noroiul. Dar tot iubesc Constanta... da?

 Insa asteptam cu nerabdare sa ma ninga sau daca nu sa ajungem noi la munte.

vineri, 20 ianuarie 2012

bun venit 2012

La multi ani, 2012! ... asa trebuia sa incep prima postare pe anul asta!

 N-am avut timp, n-am avut inspiratie, n-am reusit... insa niciodata nu e prea tirziu.
 Am inceput anul in forta, cu varsat de vant, in forma usoara, fara incidente.

 Sa fac un bilant al anului ce a trecut?!? Bun... Multumesc lui Dumnezeu ca am fost sanatosi, ca am respirat, ca ne-am plimbat, ca am trait bine, ca am avut parte de bucurii si surprize placute. In stilul meu caracteristic, acum nu-mi amintesc nimic neplacut. Or fi fost, dar le-am uitat. Amintiri placute ... multe.
 Gabi a inceput gradinita, am fost in vacante, am avut week-end-uri frumoase, ca la serviciu a fost treaba, deci si bani, ca am margelit, ca mi-am vazut prietenii, ca familia mi-a fost unita si aproape, ca noi n-am avut probleme.

 Pentru 2012 ... imi doresc multe. Mai presus, sa fim sanatosi. Iar pe linga... am o multime de planuri care sper sa se realizeze. Pe cele materiale, le-am insiruit intr-o postare anterioara. Pe cele de suflet ... sa fim uniti si fericiti, sa avem parte de momente frumoase, sa-i avem pe cei dragi alaturi, sa ne plimbam, sa fac margele, sa ne mearga bine la job, sa fie Gabi fericit.


 Noi avem o traditie, proprie familiei noastre, acum dateaza de 5 ani deja, la fiecare Revelion facem o lista cu planurile si dorintele pentru noul an. Fara sa le citim, sa copiem unul de la celalalt, le impaturim frumos si le punem intr-o sosetutza sub brad, iar cind stringem bradul le stringem si le pastram asa pina la Revelionul urmator. In noaptea dintre ani, le scoatem si le comentam. Ce si-a dorit fiecare si cite din dorinte s-au materializat. Asa aflam si mici dorinte nespuse sau planuri care n-am reusit sa le ducem la bun sfirsit. De anul asta am vrut sa-i facem si lui Gabi hartiuta lui. Dorintele au fost citeva si eu le stiuuuuu.... ca trebuia sa le scrie unul din noi. Anul viitor sper ca va fi destul de mare sa inteleaga mai bine procedura.

 Un an plin de bucurii, cu sanatate si fericire!

vineri, 13 ianuarie 2012

Noi.. femeile

Dumnezeu nu vă dă oamenii pe care îi vreţi; El vă dă oamenii de care aveţi NEVOIE... ca să vă ajute, să vă rănească, să vă părăsească, să vă iubească şi să vă transforme în persoana care aţi fost destinaţi să fiţi. 

Femeile au puteri care îi uimesc pe bărbaţi.....
Îndură greutăţi şi cară poveri,
Dar îşi păstrează fericirea, dragostea şi bucuria.
Zâmbesc atunci când ar vrea să ţipe.
Cântă atunci când ar vrea să plângă.
 Plâng atunci când sunt fericite
şi râd când sunt nervoase.
Se luptă pentru lucrurile în care cred.
Se ridică împotriva nedreptăţii.
 Nu acceptă "nu" drept răspuns
atunci când cred că există o soluţie mai bună.
 Suportă lipsuri pentru ca familia lor să aibă de toate. Merg la doctor cu un prieten speriat. Iubesc necondiţionat.
Plâng atunci când copiii lor au succes
şi se bucură atunci când prietenii primesc premii.
Sunt fericite când aud despre o naştere sau o nuntă.
 Li se frânge inima când le moare un prieten.
Jelesc la pierderea unui membru al familiei,
totuşi sunt puternice atunci când cred că nu le-a mai rămas deloc putere.
Ele ştiu că o îmbrăţişare şi un sărut
pot vindeca o inimă rănită.

femeile sunt de toate mărimile, formele şi culorile.
Conduc, zboară, merg pe jos, aleargă sau îţi trimit e-mailuri
ca să-ţi arate cât de mult le pasă de tine.
Inima unei femei este ceea ce ţine lumea în mişcare.
Ele aduc bucurie, speranţă şi dragoste.
Ele au milă şi idei.
Ele oferă sprijin moral familiei şi prietenilor.
Femeile au lucruri vitale de spus
şi totul de oferit.

 TOTUŞI, DACĂ EXISTĂ UN DEFECT AL FEMEILOR,

ACESTA ESTE CĂ ELE ÎŞI UITĂ VALOAREA.
 

miercuri, 11 ianuarie 2012

Leapsa - Bucket list

 Pentru ca Angi m-a provocat cu o leapsa simpatica, la care nu pot rezista, o sa fac ceea ce timpul m-a impiedic, o lista cu dorintele materiale.
 Ca sa nu ma pierd in detalii, voi trece la treaba:
1. sa reusim sa ne mutam,
2. sa plecam in croaziera,
3. sa schimbam una din masini,
4. sa ajung in Japonia,
5. sa slabesc citeva kg, sa pot imbraca haine mai scurte / decoltate (bineinteles care trebuiesc achizitionate),
6. sa mergem in fiecare luna in cite un we in vacanta / excursie,
7. sa-mi schimb culoarea la par,
8. sa mergem de minim 2 ori / an la ski,
9. sa invat sa patinez si sa ma plimb cu rolele ca o profesionista, fara a-mi fi teama ca voi cadea peste copil, daca ma atinge,
10. Ecologistii si cei cu protectia animalelor sa sara punctul asta: sa-mi cumpar in fiecare an o haina noua de blana naturala,
11. sa-mi cumpara pantofi sau cizme roz,
12. sa stau o vara pe o insula exotica,
13. sa vizitez China,
14. in fiecare dimineata sa ma machieze si aranjeze cineva.

 Sigur mai sint... mai adaug.

 Pina atunci sa-i dam drumul mai departe, sa vedem ce ginduri ascunse au si ceilalti prieteni. Asa ca leapsa pleca la: Tibi, AngighitaDadusa,  Mihaela, Luminita ... si orce doritor pofticios!

luni, 9 ianuarie 2012

Prima noastra serbare la gradi`

In toamna am inceput gradiita. Inceput frumos si fara probleme. bine... una mica, insa nesemnificativa, nu vrea sa doarma la prinz acolo.
Si iata ca a venit si prima serbare. Doamne, ce emotii am avut! Aveam senzatia ca stomacul imi e in gat, ca aerul e rarefiat si ca Baby e singurul copil din sala mare, care era oricum neincapatoare.
Asa cum era de asteptat, n-a avut stare pe scaun, n-a stat ca la carte, nu si-a spus poezia destul de tare, costumul pe el la un moment dat statea de parca s-ar fi batut cu o armata, insa... a fost superb. A dansat - logic ca fiecare in legea lui, si-a spus poezia, a participat la activitati... a fost ok, puiul mamei.
 Mos Craciun a sosit si fara nici un fel de probleme a mers sa-si ridice trofeul, cadoul asteptat, pentru care invatase poeziile, pentru care dansase.

joi, 5 ianuarie 2012

Educatie financiara... mosteniri...

Dat fiind faptul ca mami e finantist, iar tati un iubitor de shopping, am decis ca e momentul sa facem putina educatie financiara cu puiul nostru. Asa ca trebuie sa cumparam o casa de marcat cu bani, o pusculita si sa incepem procesul.
 Pentru inceput cu pusculita il vom invata ca este a lui si numai a lui, iar banutzii adunati acolo (din colinde, maruntei de la piata sau de prin casa) ii va folosi asa cum isi doreste (cu anumite limite ... normal).
 In paralel va trebui sa ne jucam de-a magazinul, sa folosim banutii de jucarie.

 Acum avem notiunea de bani, stim sa intrebam daca ne ajung sa cumparam anumite lucruri sau nu, sau daca avem nevoie de ele sau nu.
 Posesivitatea e destul de dezvoltata, stim cind un anumit lucru este al nostru.,il imprumutam, de multe ori intelege si cind obiectele apartin altcuiva si trebuiesc cerute, insa  de multe ori uitam sa le luam/dam inapoi sau nu le mai apreciem dupa aparitia altei jucarii noi.

 Cum pina aici era postarea initiala, acum am venit cu completari si efecte.

 Am achizitionat casa de marcat, avem bani, am deschis un magazin in sufragerie (bagiugie - cum spune gabi) si deja zic eu ca am deprins ideea de bani contra produse, rest.
 Inca nu am achizitionat pusculita. Dar urmeaza.

 Revin cu completari.

marți, 3 ianuarie 2012

Varsat de vant - din seria de ce ti-e frica...

Cum era normal, de ce ti-e frica nu scapi... se pare ca avem varsat de vant.
 Zic se pare, pentru ca a aparut in a 21-a zi de la contact, deci ca la carte, insa fara simptome ale bolii cunoscute, nu febra, nu falsa raceala, nu miorlait. Numai niste bubitze mici, rosiatice si pustule cit varful unui ac.

 Si cum era iar de asteptat, au aparut la Gabi in zonele cunoscute: gat, fata, piept, spate, la cute... dar cu infatisare atipica. Asteptam sa vedem daca se vor transforma in buboiale vazute de mine prin pozele unor pici contagiosi.

 Despre mine... nu stiu daca sint putin iritata, sau se declasaza si la mine boala. Am inghitit deja o doza de aciclovir si astept... vine sau nu vine, stau consemnata si eu citeva zile la domiciliu sau nu?

 Pina atunci am deschis sezonul vizitelor ptr. cei care au avut deja boala sau pentru cei care o vor si nu stiu de unde s-o ia. :)