marți, 29 martie 2011

Jucarii si jocuri

M-am intrebat mereu daca toti sint la fel sau numai Gabi face asa. Cind ajungem in magazinele de jucarii, nu da din picioare insa se arata interesat de anumite  jocuri
 sau jucarii. Acasa insa.... incintarea dispare la foarte scurt timp dupa ce iese din ambalaj respectiva jucarie.
Ce e mai interesant decit o harjoaneala cu mami sau cu tati? Poate jocuri impreuna, insa singurel sa se joace ... rar ai sa vezi si numai pentru cateva minute.  Si am putea numara pe degetele de la o mina cite din sacii de jucarii sau jocuri, i-au atras atentia. In schimb e foarte interesant sa facem curatenie, sa intindem rufe, sa gatim sau sa mergem la cumparaturi. "Lumea" spune ca noi l-am obisnuit asa, insa cred ca el a preferat asta, pentru ca mereu a avut alternative. E un copil lipit, lipit de mami si tati... nu ca noua nu ne place asta. Oare numai el e la fel sau toti?
 Asa ca oricit de multa treaba ar fi de facut in casa, orice planuri am avea, trebuie sa-l includem si pe el. Iar la noi asta, poarta numele de "gramada organizata".
 Si cind il vezi cit e de fericit, realizezi iar, ce putin le trebuie pentru a fi multumiti. Nu jucarii scumpe, nu tone de carti, nu mii de creioane, nu locuri amenajate pentru joaca, ci numai iubire, timp, daruire. Daca am constientiza asta si noi... poate nu am mai fi nefericiti nicicind. Din pacate, cotidianul asta alert si greoi, ne face sa uitam ce am invatat in anii copilariei, ne face sa ne schimbam in ce nu sintem si sa uitam adevaratele valori.
  Invat eu de la Gabi sau imi amintesc ce e cu adevarat important, cum sa-mi organizez viata pentru a fi fericita. care sint prioritatile si lucrurile pentru care trebuie sa ma lupt.
 Concurs blog: http://www.whitenight.ro/concurs/

4 comentarii:

  1. Mama mea are o vorba:" cea mai buna jucarie pentru un copil este carnea de om":)
    Si stai linistita..Gabi nu e singurul care isi pierde foarte repede interesul pentru o jucarie sau care nu se joaca singur.Si la noi e aceeasi situatie.

    Pupici de la Rozi mami de veverita

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Rozi, ma bucur sa te regasesc aici. bine ai venit pe blogul nostru.
    O fi bine, o fi rau ... sint puii nostrii si defilam cu ei. Insa atunci cind am treaba, sau cind vad copilasi ca se joaca singurei cu jucariile nu pot sa nu ma intreb: numai al meu face asa? :) Macar, ma bucur ca nu e singurul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la noi la fel!
    Doar din acest motiv am decis sa nu mai achizitionez nici o jucarie zornaitoare ,colorata,topaitoare.De cate ori vreau sa le fac o surpriza cumpar jocuri,carti.
    Atat!
    Si astea au perioade si perioade dar macar ma incanta si pe mine:)),pe cand restul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Noua ne plac constructiile, garajele si lego-urile, cu trenuletze sau masinutze (inclinatii realiste ar zice cioara mama - pirghii, balans, legaturi) si carticelele ... insa ceea ce ma mira este ca desi ii plac, se uita in magazine dupa ele, si le doreste, este super incintat, nu se joaca aproape spre deloc singurel.
    Desi nu stiu daca e un lucru rau neaparat. Nu cred, plus ca ne place chiar, desi n-o recunoastem mereu. :)

    RăspundețiȘtergere