joi, 23 iunie 2011

Renuntat la pampersi

Mereu auzeam desictii sau participam la ele, legate de pampersi, olite sau reductor. ma gindeam si spuneam... cind va fi pregatit vom renunta la ei. Nu l-am presat niciodata, nu am facut tam-tam sau sa-l oblig sa faca la olita. poate aici am gresit, ca olita a fost intre jucarii si n-a mai reaizat functionalitatea ei.
 Singurele noastre discutii erau legate de baietei si de bebelusi. ii spuneam ca baietei fac la wc, iar bebelusii in pampersi. Si spunea ca el e mic... si punct.

 Zilele  trecute am facut curatenie in medicamente si am gasit suzeta. Eram amindoi. O ia si suge cu patos din ea. Il provoc la o discutie in care ii reamintesc ca el e mare si nu mai foloseste suzi, ca numai bebelusii o fac. Ca maine - poimaine va fi ca tati si ca va purta chilotei si nu va mai fi bebelus. Discutam noi de zor, cind a ajuns tati de la serviciu si s-a dus sa se schimbe. Stand in picioarele lui (lucru obisnuit), urmarind fiecare gest, il vad ca-mi inapoiaza suzeta si recunoasete ca este ptr bebelusi si trage de pampersi sa-i scoata.
- Ce faci mami?
- Scot amparshu (pampersu)! Eu shunt maeee! (eu sint mare)
Si l-a scos. A vrut "iloti" (chiloti) si de citeva zile avem discutii seara la culcare cind incercam sa-i mai punem pampersul. Insa am renuntat si la asta (il punem dupa ce adoarme) si am cumparat niste saltelutze de pus sub cearceaf.
 Si uite asa, Baby nu mai vrea papersi, striga "vine pishu" si fuge la baie sau cautam copacei sa-i udam.
 Sint tare mandra de puiul meu hotarat! Si mareeee....

2 comentarii:

  1. Felicitari. Chiar este un pas important. Iulia a scos demult-demult pampersul pe timpul zilei, insa noaptea il mai punem chiar si acum ca se mai scapa cateodata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim asemenea. Nu prea il mai vrea nici noaptea, il pun cind adoarme inaintea mea si il pot imbraca... cind nu, nu. Nu mi-a facut surprize.
    Iulia e o d-soara in adevaratul sens al cuvantului. Din postari... eu o vad ca fiind cu muuuult mai mare ca noi.
    Alina (nu reusesc sa ma logez)

    RăspundețiȘtergere