vineri, 3 februarie 2012

Gogosi... reteta de pe net


http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/01/gogosi-berlineze.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DulciuriFelDeFel+%28Dulciuri+fel+de+fel%29

270 ml lapte
50 g zahar
2 galbenusuri
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1/2 lingurita sare
500 g faina
coaja de portocale rasa

ulei pentru prajit

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))
Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Asa suna reteta initiala. eu am adaptat-o. Am bagat totul la masina de facut paine si am scos coca, facut gogosile pe masa tapetata cu faina si prajit.
 La sfarsit le-am glazurat si au avut succes nesperat.

 PS. Putin cam usate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu