miercuri, 14 septembrie 2011

Vacanta de vara -Praid part II

Prima oprire: Praid - Harghita. Drumul superb, insa prost tare,  zona frumoasa si vremea buna.
  In salina ne-am petrecut zilnic cite 3-4 ore. Cel mai fericit a fost Gabi. Spatii de joaca mari, multe si frumusele. Aici a spus faimoasa replica "n-am vazut in viata mea atitea topogane" - auzita nu stiu de unde ... insa cu efect.
 Inauntru era o capela, dulcica tare. La intrare te intimpinau acesti pitici care ptr Gabi erau o atractie - fiind cam de statura lui.
 Am facut niste picturi absolut superbe... cu o tehnica interesanta. Se ungea hirtia cu aracet si apoi se presara sare colorata. Cum aschia nu sare departe de trumchi, zilnic am avut program artistic. Desi in salina la intervale regulate era un antrenor care facea gimnastica, noi am preferat desenul. Asta dupa 1-2 incercari de miscari organizate :)


In schimb am facut ceva miscare la masa de ping-pong si cu mingea de volei. Gabi era baiatul de mingi. Aduna ce eu reuseam, fara mare efort sa dau pe linga, sau sa nu nimeresc.






Scarile insa faceau toti banii... urcai si coborai zilnic cca 300 de scari, asta dupa un drum de citeva min. cu autobuzul.
   Din Praid se vizita canionul de sare, sau muntele de sare. Sa nu va inchipuiti ca i se facea prea multa reclama sau ca erau prea multe indicatoare. Era un panou, pus intr-un colt, parca sa nu deranjeze balciul de la tarabele insiruite care vindeau toate aceleasi lucruri. Ma rog... traim in Romania si sintem consumatori, nu?!?
  Cu adevarat spectaculos. Vedeai sarea sub stratul de pamint. Noi am fost dupa o ploaie, ceea ce ne-a adus si bucurii (pe unde se scursese apa, se vedea sarea cum se uscase), dar si .... treaba - ne-am mozolit toti de noroi.
 Zona frumoasa foc, era undeva intre vai, un traseu montan usurel si placut.
 Concluzii Praid: mi-a placut, frumos ptr. Gabi. Pentru mine... nu m-as mai duce prea curind. Oamenii reci, neprietenosi, limba romana vorbita... greu de deslusit - daca eram vorbitoare de maghiara poate as fi digerat mai bine sederea acolo.





3 comentarii:

  1. Am fost si eu acolo cand eram mai mica. Se pare ca acum sunt mai multe activitati de facut decat pe vremea aceea, insa si atunci era spectaculos. Si noi am avut probleme cu romana vorbita de maghiari... Ma bucur ca v-ati distrat. Mi-ai facut pofta de o vizita pe-acolo... insa e cam departe si pentru noi. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va recomand sa mergeti la salina de la Ocnele Mari( langa Rm Valcea). Oltenii sunt de treaba, chiar daca nu vorbiti olteneste.....:)
    http://www.salinaocnelemari.ro/galerie-imagini.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Angi si noua ne e tare departe, insa nu fusesem acolo cu Gabi si ne-am propus sa mergem in fiecare an citeva zile la salina, preventiv. Este frumos ptr. copii si benefica, o data la nu stiu cit timp... e ok.

    Mada sa stii ca era pe lista de asteptare. Dar este mai aproape si putem ajunge acolo cind vom avea o vacanta mai scurta. Acum planificasem circuitul de 2 saptamini si nu ne-a deranjat distanta.
    Cit despre olteni... m-ai atins, am in vene sange de olteanca, asa ca ... o sa pricep sigur tot ce mi se va spune :)
    Lasam ce e bun la sfirsit(sau ptr viitor). :)

    RăspundețiȘtergere